CAKEPOPHJÄRTAN

Alla hjärtans dag närmar sig och någon kanske är inspirerad att göra cakepophjärtan. Här följer en steg för steg beskrivning hur du kan göra. 

Cakepophjärtan   Choklad & Mangocupcake

1. Börja med att baka en sockerkaka eller gör en sats med muffinsmet. 
Du kan t ex använda muffinsreceptet vi har på Tårtdecors hemsida som 
du hittar här. Färga smeten med röd pastafärg innan du gräddar den i 
ugnen. Smula därefter sönder sockerkakan/muffinsen till små smulor,
ännu mindre än de du ser på bilden. För denna sats med 12 cakepops
 behöver du 250 gr sockerkakssmulor.

 

2. Tillsätt 100 gr philadelphia ost original och rör ihop blandningen.

Cakepophjärtan   Cakepophjärtan

 3.  Till dessa cakepops har jag använt den här fiffiga cakepopformen
som gör perfekta hjärtan. Du hittar den
 här i Tårtdecors web-butik.

 

4. Knåda ihop lite av degen, lagom stor att lägga i formen.

Cakepophjärtan   Cakepophjärtan

 5. Pressa ihop formen så att överflödet av degen kommer ut och
ta bort detta. Upprepa denna procedur några gånger så att så
mycket av överflödig deg kommer ut.

 

6. Tag hjärtat ur formen och jämna till skarven.

Cakepophjärtan   Cakepophjärtan

 7. Lägg dina hjärtan på ett fat och ställ in i kylen ca 30 minuter.

 

8. När de har blivit nerkylda och fasta i konsistensen ska du sätta i
klubbpinnarna. Gör först ett liten hål i botten på hjärtat. Håll ihop
hjärtat och var försiktig så att det inte spricker när du trycker i pinnen.
Tag ur pinnen och doppa i smält choklad och för in den igen. Låt
stelna en liten stund (ca 15 min) i kyl.

Cakepophjärtan

 

Cakepophjärtan

9. Doppa dina cakepops i t ex vit choklad. Vill du färga chokladen så
använd pulverfärg. Använd inte pastafärg eller flytande färg eftersom
det kan få chokladen att gryna sig.

  10. Dekorera cakepopsen med strössel eller choklad som du lägger i
en liten pappers sprits och klipp en 
mycket liten öppning. Sätt
cakepopsen i en kruka eller burk och gläd någon på Alla Hjärtan Dag!