CHOKLAD & MANGOCUPCAKES

Det är så roligt att testa olika varianter på recept och hitta på nya smakkombinationer. Fick för mig härom dagen att jag ville testa en för mig ny smakvariant – mango och choklad. Tyckte att det smakade väldigt gott så här kommer en enkel instruktion hur jag gjorde dessa. De passar bra som efterrätt eftersom de blir ganska stora.

 

Choklad & Mangocupcake   Choklad & Mangocupcake
1. Börja med att baka dina favorit chokladmuffins. Jag använde Tårtdecors
färdiga muffinsmix som jag tycker blir väldigt saftig och god. 
Den  hittar du
här
. När din nybakta muffins har svalnat, gör ett hål i  mitten med t ex
baksidan på en tesked.
MM

 2. Fyll hålet med lite mangopuré (den som finns i barnmatsburkar fungerar
utmärkt, jag använde Sempers). För att spruta i fyllningen använde jag en
lite längre 
fyllningstyll som du hittar här.

Choklad & Mangocupcake   Choklad & Mangocupcake

 3. Rör ihop mangomoussen, antingen gör du din egen variant eller också
använder du färdigt moussepulver. Mangomoussen jag har använt hittar du
här.
 Spritsa ut moussen med Wiltons tyll nr 1M i en virvel. Tyllen hittar du
här.
  För att få en riktigt hög virvel börja med att göra en kon i mitten. Börja
sedan virveln utifrån runt kanten och spritsa mot centrum i en cirkelrörelse.
Har du byggt upp med en kon i mitten är det lättare att få höjd på virveln.

 

4. För att göra blomman som sitter i moussen kan man använda antingen
marispan eller sockerpasta som man färgar brun eller som i detta fall har
jag använt chokladsockerpastaoch lite modelleringspasta. Börja med att
fylla centrum av blomman i formen. Var noga med att torka upp pastan
med maizena (majsstärkelse) och pudra lite på ytan av pastan innan du
trycker ner den i formen för att undvika att den fastnar. 

Choklad & Mangocupcake   Choklad & Mangocupcake

 5.  Formen jag har använt hittar du här.  Tryck därefter i chokladpastan
eller den färgade marsipanen. Man kan också göra spritsade blommor i
t ex kristyr men då är det viktigt att man inte lägger på dem för långt i
förväg eftersom grädden i moussen löser upp kristyren.

 

 6. För att få loss blomman, lyft försiktigt i ena kanten eller använd ev. en
tandpetare och stick ner på snedden. Undvik att sticka för djupt så du inte
sticker rakt igenom. Ibland kan det vara lite pilligt att få ut små figurer då
kan man forma en liten kon, eller ”svans” av den överflödiga pastan för att
lättare få upp blomman eller figuren. Denna nyper man sedan bort.

Choklad & Mangocupcake   Choklad & Mangocupcake

 7. Dekorera dina cupcakes med önskat antal blommor. I formen finns
också ytterligare en blomma och blad. Till sommaren kan man göra vackra
prästkragar med denna form och nu så här års kan man göra
chrysanthemum i olika varma höstfärger. Även murgrönebladet kan man
göra i höstfärger.

 

Muffinsformarna jag använt i detta tips hittar du här. 
Lev väl och håll i hatten i höstrusket!