MARSIPANROSOR

Så här kan du göra snabba marsipanrosor. De går naturligtvis bra att göra i sockerpasta också.

 

Marsipanrosor   Marsipanrosor
 1. Stick ut första kronbladet i marsipan eller modelleringspasta
med rosenutstickaren.
MM

 2. Tunna ut ytterkanten av varje kronblad  genom att lägga en
plastpåse ovanpå  pastan och arbeta med tummen. Gör sedan
en kon och fäst med lite ätbart lim i mitten.

Marsipanrosor   Marsipanrosor

 3. Börja med det första kronbladet och  lägg omlott runt konen. 

Använd ätbart lim för att fästa kronbladen.

  4. Hoppa över blad nr. 2 och fortsätt med  blad nr. 3 och lägg
runt konen.
Marsipanrosor   Marsipanrosor
 5.  Hoppa över blad nr. 4 och fortsätt med  blad nr. 5 och lägg
runt konen.
 

 6. Fullfölj varvet med att sedan ta blad nr. 2 och till sist blad 
nr. 4. Du har nu en  bra start på marsipanrosen.  Du kan också 
stanna här och låta det förbli en knopp.

Marsipanrosor   Marsipanrosor
 7. Stick ut ytterligare ett kronblad. Tunna ut kanterna och sätt
knoppen i  mitten av kronbladet. Fäst med lite ätbart lim.
 

 8. Börja nu med blad ett och fortsätt  sedan med blad två och 
vidare i turordning tills du fullföljt varvet runt. Vik ut kanten på 
bladen något för ett naturligare utseende.

Marsipanrosor   Marsipanrosor
 9. Stick ut ett foderblad med foderbladsutstickaren i marsipan
eller modelleringspasta.
 

10. Fäst foderbladet under marsipanrosen med lite ätbart lim.
Låt några blad fästa upp på rosen och några vika utåt.

Marsipanrosor   Pärland
 11. För att förhöja effekten på marsipanrosen och sen kan man
pensla  den med lite ätbar pärlemorglans.  Använd en torr pensel.
 

 12. För att göra pärlbanden på tårtan använder du ett sk 
pärlbandsverktyg. Pensla först verktyget med pärlemorskimmer. 
Gör därefter en rulle i sockerpasta eller marsipan.

Pärland   Pärland

13. Vik ihop verktyget och pressa hårt.

   14. Pilla bort överflödig pasta innan du öppnar verktyget.
Pärland   Pärland
 15. Skär bort överflödet på insidan med en kniv. Det finns en
skåra i verktyget som man kan skära i.
 

 16. Fukta (ej blöta) ytterst lite med lite vatten eller ätbart lim 
på tårtan och lägg pärlbandet försiktigt på plats. Lägg den 
grövre skarven inåt. Fullfölj hela varvet.

Pärland   Pärland

 17. Förstärk den rundade formen genom att försiktigt trycka 
till med en kniv mellan varje pärla.

   18. Slutresultatet - underbara rosor i marsipan eller sockerpasta!
Marsipanrosor     Dessa produkter har vi använt till detta tips:

* Modelleringspasta eller

* Sockerpasta eller

* Marsipan eller

* Flowerpaste

* Rosenutstickare 75 mm

* Foderbladsutstickare 55 mm

* Ätbart lim

* Pärlemorshimmer

* Pensel

* Pärlbandsverktyg