Måste man använda smörkräm under marsipan/sugarpaste?

Vi rekommenderar alltid att man stryker upp tårtan med smörkräm om man skall göra tårtan dagen innan. Skall den serveras samma dag eller några timmar senare har det ingen större betydelse. Anledningen att man gör detta är att man har längre tid på sig innan tårtan blir fuktig inifrån.

 

Det varierar i kvalitét på olika sockerpastor och även marsipan hur länge de håller. Tårtdecors sockerpasta håller bra upp till ett dygn på grädde, under förutsättning att det inte är alltför fuktig väderlek. Augusti månad är alltid den svåraste när det gäller att inte tårtan ska bli fuktig. Värmen binder fukt och det är lätt att en kraftigt kyld tårta tar upp fukten från luften.

 

Här finns ett bra recept på smörkräm till tårta:

120 gr rumsvarmt smör

250 gr florsocker

2 tsk kokhett vatten

Ev smaksättning

 

1) Vispa smöret lätt och luftigt så det blir riktigt ljust.

2) Tillsätt florsockret, lite i taget under vispning.

3) Tillsätt slutligen det heta vattnet och ev smaksättning och fortsätt vispa ytterligare 10 min

 

Man kan med fördel smaksätta smörkrämen med någon av våra essenser eller varför inte med någon av våra mousser.