CHOCKLAD & MANGO CUPCAKES

 • Choklad & Mango Cupcakes

  Det är så roligt att testa olika varianter på recept och hitta på nya smakkombinationer. Fick för mig härom dagen att jag ville testa en för mig ny smakvariant – mango och choklad. Tyckte att det smakade väldigt gott så här kommer en enkel instruktion hur jag gjorde dessa.

 • Choklad & Mango Cupcakes

  1. Börja med att baka dina favorit chokladmuffins. Jag använde Tårtdecors färdiga muffinsmix som jag tycker blir väldigt saftig och god. Den  hittar du här. När din nybakta muffins har svalnat, gör ett hål i  mitten med t ex baksidan på en tesked.

 • Choklad & Mango Cupcakes

   2. Fyll hålet med lite mangopuré (den som finns i barnmatsburkar fungerar utmärkt, jag använde Sempers). För att spruta i fyllningen använde jag en lite längre fyllningstyll som du hittar här.

 • Choklad & Mango Cupcakes

  3. Rör ihop mangomoussen, antingen gör du din egen variant eller också använder du färdigt moussepulver. Mangomoussen jag har använt hittar du här. Spritsa ut moussen med Wiltons tyll nr 1M i en virvel. Tyllen hittar du här.  För att få en riktigt hög virvel börja med att göra en kon i mitten. Börja sedan virveln utifrån runt kanten och spritsa mot centrum i en cirkelrörelse. Har du byggt upp med en kon i mitten är det lättare att få höjd på virveln. 

 • Choklad & Mango Cupcakes

  4. För att göra blomman som sitter i moussen kan man använda antingen marispan eller sockerpasta som man färgar brun eller som i detta fall har jag använt chokladsockerpastaoch lite modelleringspasta. Börja med att fylla centrum av blomman i formen. Var noga med att torka upp pastan med maizena (majsstärkelse) och pudra lite på ytan av pastan innan du trycker ner den i formen för att undvika att den fastnar. 

 • Choklad & Mango Cupcakes

  5.  Formen jag har använt hittar du här.  Tryck därefter i chokladpastan eller den färgade marsipanen. Man kan också göra spritsade blommor i t ex kristyr men då är det viktigt att man inte lägger på dem för långt i förväg eftersom grädden i moussen löser upp kristyren.

 • Choklad & Mango Cupcakes

   6. För att få loss blomman, lyft försiktigt i ena kanten eller använd ev. en tandpetare och stick ner på snedden. Undvik att sticka för djupt så du inte sticker rakt igenom. Ibland kan det vara lite pilligt att få ut små figurer då kan man forma en liten kon, eller ”svans” av den överflödiga pastan för att lättare få upp blomman eller figuren. Denna nyper man sedan bort.

 • Choklad & Mango Cupcakes

  7. Dekorera dina cupcakes med önskat antal blommor. I formen finns också ytterligare en blomma och blad. Till sommaren kan man göra vackra prästkragar med denna form och nu så här års kan man göra chrysanthemum i olika varma höstfärger. Även murgrönebladet kan man göra i höstfärger.

 • Choklad & Mango Cupcakes

  Produkterna nedan kan du använda för att göra detta tipset.

Det finns inga produkter som matchar urvalet