MARSIPANROSOR

  • Marsipanrosor

    Så här kan du göra snabba marsipanrosor. De går naturligtvis bra att göra i sockerpasta också.

  • Marsipanrosor

    1. Stick ut första kronbladet i marsipan eller modelleringspasta med rosenutstickaren.

  • Marsipanrosor

    2. Tunna ut ytterkanten av varje kronblad genom att lägga en plastpåse ovanpå pastan och arbeta med tummen. Gör sedan en kon och fäst med lite ätbart lim i mitten.

  • Marsipanrosor

    3. Börja med det första kronbladet och lägg omlott runt konen. Använd ätbart lim för att fästa kronbladen.

  • Marsipanrosor

    4. Hoppa över blad nr. 2 och fortsätt med blad nr. 3 och lägg runt konen.

  • Marsipanrosor

    5.  Hoppa över blad nr. 4 och fortsätt med  blad nr. 5 och lägg runt konen.

  • Marsipanrosor

    6. Fullfölj varvet med att sedan ta blad nr. 2 och till sist blad nr. 4. Du har nu en bra start på marsipanrosen. Du kan också stanna här och låta det förbli en knopp.

  • Marsipanrosor

    7. Stick ut ytterligare ett kronblad. Tunna ut kanterna och sätt knoppen i mitten av kronbladet. Fäst med lite ätbart lim.

  • Marsipanrosor

    8. Börja nu med blad ett och fortsätt sedan med blad två och vidare i turordning tills du fullföljt varvet runt. Vik ut kanten på bladen något för ett naturligare utseende.

  • Marsipanrosor

    9. Stick ut ett foderblad med foderbladsutstickaren i marsipan eller modelleringspasta.

  • Marsipanrosor

    10. Fäst foderbladet under marsipanrosen med lite ätbart lim. Låt några blad fästa upp på rosen och några vika utåt.

  • Marsipanrosor

    11. För att förhöja effekten på marsipanrosen kan man pensla den med lite ätbar pärlemorglans. Använd en torr pensel.

  • Marsipanrosor

    12. För att göra pärlbanden på tårtan använder du ett sk pärlbandsverktyg. Pensla först verktyget med pärlemorskimmer. Gör därefter en rulle i sockerpasta eller marsipan.

  • Marsipanrosor

    13. Vik ihop verktyget och pressa hårt.

  • Marsipanrosor

    14. Pilla bort överflödig pasta innan du öppnar verktyget.

  • Marsipanrosor

    15. Skär bort överflödet på insidan med en kniv. Det finns en skåra i verktyget som man kan skära i.

  • Marsipanrosor

    16. Fukta (ej blöta) ytterst lite med lite vatten eller ätbart lim på tårtan och lägg pärlbandet försiktigt på plats. Lägg den grövre skarven inåt. Fullfölj hela varvet.

  • Marsipanrosor

    17. Förstärk den rundade formen genom att försiktigt trycka till med en kniv mellan varje pärla.

  • Marsipanrosor

    18. Slutresultatet - underbara rosor i marsipan eller sockerpasta!

    Produkterna nedan kan du använda för att göra detta tipset.

15 artiklar
Fallande ordning
  1. Ätbart lim
    Ätbart Lim Stor
    59,00 kr
  2. Extrastarkt Ätbart Lim
    Extrastarkt Ätbart Lim
    65,00 kr
  3. Ballina Flowerpaste
    Flowerpaste Ballina 500 gr

    89,00 kr

    45,00 kr

    Slut i lager

  4. Modelleringspasta
    Modelleringspasta 500 gr

    79,00 kr

    39,00 kr

    Slut i lager

  5. Penselset x 2
    Penselset x 2
    149,00 kr
  6. Penselset x 5
    Penselset x 5
    149,00 kr
  7. Rosenutstickare, 75 mm
    Rosenutstickare, 75 mm
    55,00 kr
  8. Rosenutstickare, 65mm
    Rosenutstickare, 65mm
    49,00 kr
  9. Foderbladsutstickare
    Foderbladsutstickare, 55 mm
    29,00 kr
  10. Foderbladsutstickare
    Foderbladsutstickare, 45 mm
    29,00 kr
  11. Pärlbandsverktyg
    Pärlbandsverktyg 1, Stora Pärlor
    169,00 kr
  12. Pensel, nr 8
    Pensel, nr 8
    25,00 kr
  13. QFC Metallicfärg Pearl pärlemorlyster
    QFC, Metallicfärg, Pearl
    59,00 kr
  14. Ätbart lim, liten
    Ätbart Lim Liten
    49,00 kr
  15. FC Modelleringspasta Vit 250gr
    FC Modelleringspasta Vit 250gr
    49,00 kr
Fallande ordning