PÄRLBAND, KALLOR & SNÄCKOR

  • Pärlband, kallor och snäckor

    Följ tipset nedan för att göra pärlband, snäckor och kallor till din tårta. Det finns också länkar till resp. produkt som du behöver. Längst ner finns också ytterligare några varianter på  pärlband med exempel tårtor där vi använt pärlbanden.

     

  • Pärlband, kallor och snäckor

    1. Pensla pärlemorfärgen med torr pensel i pärlbandsverktyget. På så sätt får pärlbandet skimmer med en gång.

  • Pärlband, kallor och snäckor

    2. Lägg en knappt fingertjock rulle med modelleringspasta, marsipan eller sockerpasta i verktyget.

  • Pärlband, kallor och snäckor

    3. Vik ihop verktyget och pressa hårt.

  • Pärlband, kallor och snäckor

    4. Pilla bort överflödig pasta innan du öppnar verktyget.

  • Pärlband, kallor och snäckor

    5. Skär bort överflödet på insidan med en kniv. Det finns en skåra i verktyget som man kan skära i.

  • Pärlband, kallor och snäckor

    6. Lyft försiktigt ut pärlbandet.

  • Pärlband, kallor och snäckor

    7.  Förstärk den rundade formen genom att försiktigt trycka till med en kniv mellan varje pärla. Detta kan också göras på plats direkt på tårtan.

  • Pärlband, kallor och snäckor

    8. Fukta (ej blöta) ytterst lite med vatten eller ätbart lim på tårtan och lägg pärlbandet försiktigt på plats. Lägg den grövre skarven inåt. Fullfölj hela varvet.

  • Pärlband, kallor och snäckor

    9. Kavla ut modelleringspasta och stick ut med kallautstickarna. För bättre finish - lägg över en plastpåse och tunna kanterna något. Gör en rulle i gul pasta och fäst i mitten med lite ätbart lim.

  • Pärlband, kallor och snäckor

    10. Vik över först den ena och sedan den andra sidan på kallan så pastan ligger omlott. Böj ut något för att forma till blomman. Fäst med lite ätbart lim.

  • Pärlband, kallor och snäckor

    11. Dekorera tårtan med blommorna. De kan fästas med lite ätbart lim. Skall de ligga utöver kanten på tårtan är det bäst att fästa dem med kristyr.

  • Pärlband, kallor och snäckor

    12. Knåda ihop pastillagen till en smidig massa. Torka upp  pastan med majsstärkelse och se till att ha ordentligt med majsstärkelse i ytan innan du trycker den i formen. Skär bort överflödet med en kniv med en utåtrörelse. För att jämna till formen på snäckan  - arbeta pastan inåt mot formen med fingret.

  • Pärlband, kallor och snäckor

    13. Har du torkat upp pastan ordentligt med majsstärkelse är det inget problem att försiktigt lossa snäckan ur formen.Du behöver ev. hjälp av en liten kniv för att börja lyfta i ena kanten.

  • Pärlband, kallor och snäckor

    14. Lägg snäckhalvorna på tork över natten.

  • Pärlband, kallor och snäckor

    15. Limma ihop halvorna med kristyr och låt torka något dygn. Sätt en tandpetare emellan för att hålla upp snäckhalvan. Pensla med pärlemoskimmer för att ge lyster till snäckan..

  • Pärlband, kallor och snäckor

    16.  Lägg i ett par ringar eller rulla en pärla för att fullända hela toppdekorationen

  • Pärlband, kallor och snäckor

    17. En vacker och stilren bröllopstårta! I nederkant har vi använt präglingsstavar. Hur du använder dem kan du se här. För ytterligare modeller på pärlbandsutstickare - se nedan.

  • Pärlband, kallor och snäckor

    Dessa verktyg har vi använt i det här tipset:
    * Modelleringspasta, marsipan eller sockerpasta kan användas till pärlband och kallor.
    * Pastillage - kan även bytas ut mot flowerpaste, men då behöver pastan något längre torktid.
    * Ätbart lim
    * QFC Pastafärg, Gul
    * QFC Metallicfärg, Pearl
    * Pensel
    * FMM pärlbandsverktyg
    * Kallautstickare
    * Snäckform
    * Guldringar med duva

Det finns inga produkter som matchar urvalet