Agnes Sjöberg

Bokstavsutstickare

Börja med att kavla ut, förslagsvis flowerpaste eller modelleringspasta. Flowerpaste torkar dock fortare och är lite lättare  att arbeta med. 

Sugarpaste och marsipan fungerar också ganska bra men det är viktigt att torka upp pastan med majsstärkelse innan du kavlar ut pastan. 

Det gäller oavsett vilken pasta du använder. Kavla mycket tunt.


Pudra pastan med majsttärkelse innan du kavlar. Efter att du kavlat ut  pastan VÄND på pastan så den inte sitter fast i bakbordet.

Tryck ut  bokstäver med utstickaren och vänd alltihop så du får med dig pastan upp. Skär rent med fingret och tag bort överflödig pasta.


Bokstaven sitter nu kvar i utstickaren.

Sätt den ena handen i bordet (obs! viktigt att du inte håller den i luften utan sätter den i bordet för att inte riskera att bryta utstickaren)

 och lyft upp änden med den andra handen så det blir en  båge. Släpp handen du har i luften så utstickaren snärtar till….


….och ut kommer bokstaven. Kommer den inte ut så har du kavlat för tjockt alternativt behövs mer majsstärkelse 

för att torka upp pastan. Du  ska INTE behöva pilla loss den med en tandpetare el. dyl.


Limma fast bokstäverna på en plakett eller direkt på tårtan. Lätt som en plätt.



Sammanfattning:

  • Torka upp pastan med majsstärkelse.
  • Kavla mycket tunt.
  • Vänd pastan efter du kavlat ut sista gången.
  • Vänd upp pastan på utstickaren när du stuckit ut bokstaven och skär rent med fingret.
  • Snärta ut bokstaven – använd INTE tandpetare.