Butiken

Marsipanrosor


Stick ut första kronbladet i marsipan eller modelleringspasta med rosenutstickaren.



Tunna ut ytterkanten av varje kronblad genom att lägga en plastpåse ovanpå pastan och arbeta med tummen. 

Gör sedan en kon och fäst med lite ätbart lim i mitten.



Börja med det första kronbladet och lägg omlott runt konen. Använd ätbart lim för att fästa kronbladen.



Hoppa över blad nr. 2 och fortsätt med blad nr. 3 och lägg runt konen.



Hoppa över blad nr. 4 och fortsätt med  blad nr. 5 och lägg runt konen.



Fullfölj varvet med att sedan ta blad nr. 2 och till sist blad nr. 4. 

Du har nu en bra start på marsipanrosen. Du kan också stanna här och låta det förbli en knopp.



Stick ut ytterligare ett kronblad. Tunna ut kanterna och sätt knoppen i mitten av kronbladet. Fäst med lite ätbart lim.



Börja nu med blad ett och fortsätt sedan med blad två och vidare i turordning tills du fullföljt varvet runt. 

Vik ut kanten på bladen något för ett naturligare utseende.



Stick ut ett foderblad med foderbladsutstickaren i marsipan eller modelleringspasta.



Fäst foderbladet under marsipanrosen med lite ätbart lim. Låt några blad fästa upp på rosen och några vika utåt.



För att förhöja effekten på marsipanrosen kan man pensla den med lite ätbar pärlemorglans. 

Använd en torr pensel.



Slutresultatet - underbara rosor i marsipan eller sockerpasta! Produkterna nedan kan du använda för att göra detta tips.