Tårtdecor har funnits sedan februari 1998. Som många andra företag började det "hemma i garaget". Men egentligen började det redan 1993 - i mitt huvud. Det var när jag och min familj var bosatta i Argentina där vi arbetade på ett barnhem. Jag kom då i kontakt med det som man närmast kan kalla för "sockerkonst". På våren -98 startade jag med kursverksamhet i en skola i närheten av mitt hem innan vi fick vår första riktiga lokal inne i centrala Kungälv i april 2000. Där "bodde" vi i ca två år innan vi i januari 2002 flyttade ut i ett av industriområdena i Kungälv till betydligt större och mer ändamålsenliga lokaler. I september 2006 var det återigen dags att flytta då lokalerna blivit för trånga. Då flyttade vi till Utmarksvägen 18 i Kungälv. 2012 var det åter dags att flytta pga att lokalerna blivit för små. Vi finns nu sedan dess i Solbräcke industriområde strax norr om Kungälv.

 

Sedan 2003 har vi haft en årlig tårtutställning som växt i besökarantal år efter år. Fr o  m 2008 - i samband med vårt 10-års jubileum - fick den ett officiellt namn "Scandinavian Cake Show" och den utökades med fler demonstratörer och även med en tårttävling, öppen för alla. Utställningen har besökare från hela Norden men även besökare från andra länder såsom England, Lettland, Tyskland mfl har besökt oss. Fr o m tårtutställningen 2010 har vi beslutat att arrangera den vartannat år. För att läsa mer om Scandinavian Cake Show kan du läsa mer här.

 

Vi har nu byggt upp en kursverksamhet som blivit mycket populär. Vi har en fysisk butik i Kungälv och sedan 2014 även en butik i Södertälje. Vi har också en web-butik. Vi är importörer och agenter för flera utländska leverantörer. Våra kunder är både privatpersoner, bagerier, "sockerkonstföretag" och även större företag, däribland Panduro Hobby AB.

 

Vi låter oss inspireras både från England och USA men framförallt från Argentina. Där har de kommit mycket långt när det gäller dekorationer på tårtor. De har influerats en del av de amerikanska teknikerna som i stor utsträckning är spritstekniker. De har också tagit intryck från den engelska skolan när det gäller sockerblommor eller "sugarflowers" som de säger i England. Men framförallt har de utvecklat sin egen design när det gäller modellering av figurer och allehanda konstverk i marsipan och socker. De är tveklöst de främsta i världen när det gäller modellering!

 

Vår företagsidé är att inspirera folk att göra sina egna tårtor och tillhandahålla allt som hör ihop med det. Vi hoppas att den här hemsidan skall vara till inspiration för dig i ditt tårtskapande.

 

Sockerhälsningar / Agneta Olsson