Tårtdecors Sugarpaste

65,00 kr

Vit sockerpasta som fungerar utmärkt som överdrag till tårtor, cupcakes och bakverk. Den är mycket smidig och lättarbetad och blir också mycket slät i ytan. Den tål att läggas direkt på grädde i upp till ett dygn under förutsättning att det inte är allt för fuktig väderlek ute, men för bästa hållbarhet rekommenderas att man lägger en tunn smörkräm på tårtan under pastan. 

Sockerpastan fungerar också bra till modellering av figurer och blommor. Pastan kan med fördel frysas, speciellt i det fall man får pasta över, då kan man frysa in den i småbitar och plocka upp efter hand. Om den inte fryses behöver den packas in ordentligt, då den torkar ganska fort. 

Ett paket sockerpasta (500 gr) är lagom till en normalstor tårta på 22-24 cm i diameter. Klicka här för att komma direkt till en beräkningstabell hur man kan beräkna sockerpasta, marsipan och tårtbitar. 

TIPS: Då pastan kan upplevas något fast när man tar ut den ur förpackningen rekommenderas att man lägger den några sekunder i mikron. OBS! Inte så den blir varm, bara så den blir mjuk och lättarbetad. Knåda igång pastan varsamt och kavla ut den på lite majsstärkelse eller florsocker. Undvik att knåda sockerpastan för mycket då det kan bildas luftbubblor. Genom att mjuka upp den något i mikron först krävs mindre knådning. Skulle det ändå uppstå luftbubblor kan man lätt få bort dem genom att sticka hål med en ren knappnål och sedan släta till ytan med en smoother.

 

Ingredienser: Socker, glukossirap (av vetestärkelse), vegetabiliskt fett (palmkärnolja, palmolja*) konsistensmedel E422 (av vegetabiliskt ursprung), stabiliseringsmedel E415, E466, emulgeringsmedel E472c (av solrosolja), arom, konserveringsmedel E202. 

*Palmoljan i denna produkt kommer enbart från producenter som är medlemmar i RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil).

Allergi-information: Kan innehålla spår av mandel. 

 


Artikelnummer 31-200
Vikt 500 gr
ÅF-kod 6