MARSIPANROSOR

  • Marsipanrosor

    Så här kan du göra snabba marsipanrosor. De går naturligtvis bra att göra i sockerpasta också.

  • Marsipanrosor

    1. Stick ut första kronbladet i marsipan eller modelleringspasta med rosenutstickaren.

  • Marsipanrosor

    2. Tunna ut ytterkanten av varje kronblad genom att lägga en plastpåse ovanpå pastan och arbeta med tummen. Gör sedan en kon och fäst med lite ätbart lim i mitten.

  • Marsipanrosor

    3. Börja med det första kronbladet och lägg omlott runt konen. Använd ätbart lim för att fästa kronbladen.

  • Marsipanrosor

    4. Hoppa över blad nr. 2 och fortsätt med blad nr. 3 och lägg runt konen.

  • Marsipanrosor

    5.  Hoppa över blad nr. 4 och fortsätt med  blad nr. 5 och lägg runt konen.

  • Marsipanrosor

    6. Fullfölj varvet med att sedan ta blad nr. 2 och till sist blad nr. 4. Du har nu en bra start på marsipanrosen. Du kan också stanna här och låta det förbli en knopp.

  • Marsipanrosor

    7. Stick ut ytterligare ett kronblad. Tunna ut kanterna och sätt knoppen i mitten av kronbladet. Fäst med lite ätbart lim.

  • Marsipanrosor

    8. Börja nu med blad ett och fortsätt sedan med blad två och vidare i turordning tills du fullföljt varvet runt. Vik ut kanten på bladen något för ett naturligare utseende.

  • Marsipanrosor

    9. Stick ut ett foderblad med foderbladsutstickaren i marsipan eller modelleringspasta.

  • Marsipanrosor

    10. Fäst foderbladet under marsipanrosen med lite ätbart lim. Låt några blad fästa upp på rosen och några vika utåt.

  • Marsipanrosor

    11. För att förhöja effekten på marsipanrosen kan man pensla den med lite ätbar pärlemorglans. Använd en torr pensel.

  • Marsipanrosor

    12. För att göra pärlbanden på tårtan använder du ett sk pärlbandsverktyg. Pensla först verktyget med pärlemorskimmer. Gör därefter en rulle i sockerpasta eller marsipan.

  • Marsipanrosor

    13. Vik ihop verktyget och pressa hårt.

  • Marsipanrosor

    14. Pilla bort överflödig pasta innan du öppnar verktyget.

  • Marsipanrosor

    15. Skär bort överflödet på insidan med en kniv. Det finns en skåra i verktyget som man kan skära i.

  • Marsipanrosor

    16. Fukta (ej blöta) ytterst lite med lite vatten eller ätbart lim på tårtan och lägg pärlbandet försiktigt på plats. Lägg den grövre skarven inåt. Fullfölj hela varvet.

  • Marsipanrosor

    17. Förstärk den rundade formen genom att försiktigt trycka till med en kniv mellan varje pärla.

  • Marsipanrosor

    18. Slutresultatet - underbara rosor i marsipan eller sockerpasta!

    Produkterna nedan kan du använda för att göra detta tipset.

11 artiklar
Fallande ordning
  1. Silver Sparkles - Ätbart Glitter
    Silver Sparkles - Ätbart Glitter
    85,00 kr
  2. Extrastarkt Ätbart Lim
    RB Ätbart Lim
    69,00 kr
  3. Penselset x 2
    Penselset x 2
    149,00 kr
  4. Penselset x 5
    Penselset x 5
    149,00 kr
  5. Rosenutstickare, 75 mm
    Rosenutstickare, 75 mm
    55,00 kr
  6. Rosenutstickare, 65mm
    Rosenutstickare, 65mm
    49,00 kr
  7. Foderbladsutstickare
    Foderbladsutstickare, 45 mm
    29,00 kr
  8. Pensel, nr 8
    Pensel, nr 8
    25,00 kr
  9. QFC Metallicfärg Pearl pärlemorlyster
    QFC, Metallicfärg, Pearl
    59,00 kr
  10. Ätbart lim
    Ätbart Lim Stor
    59,00 kr
  11. FC Modelleringspasta Vit 250gr
    FC Modelleringspasta Vit 250gr
    49,00 kr
Fallande ordning